Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Két héttel az atlétikai vb után megdőlt a 2000 méteres síkfutás világcsúcsa

A Gyémánt Liga-sorozat brüsszeli állomásáig kellett várni Ingebrigtsen rekordot jelentő futására.

Fotó: A győztes norvég Jakob Ingebrigtsen a férfi 5000 méteres síkfutás döntője után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Jakob Ingebrigtsen világcsúccsal nyerte pénteken a 2000 méteres síkfutást az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat brüsszeli állomásán.

A norvég futó 4:43.13 perccel ért célba – három iramfutó felvezetésével -, ezzel Hisam el-Gerúzs 24 éves, 4:44.79 perces rekordját adta át a múltnak. A legendás marokkói középtávfutó 1999. szeptember 7-én, Berlinben érte el azt az időt, melyet mostanáig nem sikerült megjavítani. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Ingebrigtsen, aki a budapesti vb-n 5000 méteren győzött, 1500-on második lett, két mérföldön, illetve fedett pályán 1500 méteren már világcsúcstartó volt.

További eredmények

Az esélyeknek megfelelőn magabiztosan nyerte a rúdugrást Armand Duplantis is, aki a budapesti vb után a belgiumi viadalon is 6,10-zel győzött. Tavaly ugyanezen a viadalon kikapott a svéd klasszis, már csak ezért is motiváltan versenyzett. A végén 6,23-on is próbálkozott, de saját világcsúcsa megdöntése nem jött össze neki, bár az utolsó kísérlete biztató volt.

A nőknél az ötszörös olimpiai bajnok jamaicai Elaine Thompson-Herah sima győzelmet aratott 100 méteren, akárcsak honfitársa, a Budapesten világbajnok Shericka Jackson 200-on.

A holland Femke Bol – aki a magyar fővárosban ugyancsak győzött – megőrizte veretlenségét 400 gáton a Gyémánt Ligában. Gerelyhajításban az idei év legjobbjával, 67,38 méterrel győzött a két hete szintén vb-aranyérmes Kitagucsi Haruka.

A Gyémánt Liga fináléját jövő hétvégén rendezik Eugene-ben.

(MTI)

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.