20 százalékkal drágultak a húsvéti utazások, de a magyarokat ez nem zavarja

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint idén 424 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek húsvétra, ami 15%-kal több, mint tavaly.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az eMAG megbízásából végzett felmérést a GKID piackutató cég, amely alapján nyilvánvaló vált, hogy a legtöbben idén is a tavalyihoz hasonlóan tervezik megünnepelni a húsvétot, de néhány jelentős eltérés azért tapasztalható 2022-höz képest.

Például az, hogy kulturális programot és belföldi utazást mindössze a válaszadók 7 és 2%-a tervez, tavalyhoz képest pedig kevesebben érzik úgy, hogy jó ötlet lenne kirándulni menni (26 helyett 20%), s ez utóbbihoz talán a változékony időjárásnak is köze lehet.

A Napi.hu összeállításából pedig még több érdekes információ látott napvilágot, többek között az, hogy a legnépszerűbb húsvéti úticélok közé Eger, Gyula, Budapest, Pécs, Hajdúszoboszló, Hévíz, Szeged, Siófok, Nyíregyháza és Zalakaros is bekerült.

Emellett a 2 és 3 éjszakás utak a leggyakoribbak, ugyanis előbbiek teszik ki az összes foglalás 40,79, utóbbiak a 35,74%-át, s a Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint idén 424 ezer vendégéjszaka-foglalást rögzítettek húsvétra.

A 24.hu szerint ez 15%-kal több, mint tavaly, ám ez azt is jelenti, hogy azzal együtt nagyobb lesz a forgalom, hogy az egy vendégéjszakára jutó átlagos szálláshelyi költés várhatóan bruttó 19 ezer 500 forint körül alakul, ami 20%-kal magasabb a tavalyihoz képest.