Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Egy 1980-ban készült fotó látott napvilágot Orbán Viktorról

Orbán Viktor frappáns választ adott arra a kérdésre, rúgott-e már be szilveszterkor, de más témák kapcsán is válaszolt a miniszterelnök.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Hír TV stúdiójában 2023. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ha visszatekint Orbán Viktor a 2023-as évre, talán még ő maga is meglepődik, az mennyire sűrű volt számára. Rengeteg kormányülés, nagy döntések, brüsszeli viták, bejelentések vannak mögötte, és nem úgy tűnik, hogy 2024-ben sok ideje lesz a pihenésre. Miniszterelnökként messze övé a legnagyobb felelősség, ami soha nem egyszerű.

A kormányfő szereti a fiatalabb generációhoz is szólni a közösségi médián keresztül. A TikTokon szintén gyorsan felvette a ritmust, és természetesen a Facebookon is aktív, ahol már több mint 1,2 millióan követik. Rendszeresen válaszol kérdésekre, amiket általában videós formában osztanak meg a közönséggel, mint tették azt legutóbb is.

Orbán Viktor szilveszter kapcsán többek között arra a kérdésre is válaszolt, rúgott-e már be a nagy napon. „Én is voltam gimnazista…” Ami pedig az italt illeti, puncs helyett a pezsgőt választaná, abból is a magyart. Az egyik családi hagyomány szerint január első napján megnézi az angol-magyar 6-3-at, lehetőleg a fiával, vagy ha ez nem lehetséges, egyedül ül le a tévé képernyője elé. „Szeretem győzelemmel kezdeni az évet, így estére egy győzelem már mögöttem van.”

A miniszterelnök röviden annyit mondott 2024-ről, szeretné, ha egy kicsit könnyebb lenne. Szintén a hagyományok közé tartozik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök meghallgatja a köztársasági beszédét újévkor. „Mert, ha az elnök beszél, azt meg kell hallgatni.” Sőt, a videóból még az is kiderül, hogy mit szoktak odahaza énekelni szilveszterkor.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.