Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

17-re emelkedett a pakisztáni szerencsétlenség halálos áldozatainak száma

Fotó: MTI/EPA/Basit Gilani
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hatóságok közlése szerint legkevesebb 17 diák vesztette életét a tragédia során.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a pakisztáni Khiber tartományban, a Tanda-tavon felborult egy csónak, melyen egy helyi szeminárium 22 diákja ült: a csónak felborult, a fiatalok pedig a vízbe zuhantak.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A hatóságok közlése szerint a 7 és 14 év közötti diákok a Mirbash Khel Madrassa vallási szeminárium kirándulásán vettek részt, amikor csónakjuk felborult a Tanda-tavon, Kohat körzetében, Khiber Pakhtunkhwa tartományban.

A mentőalakulatok végül 17 holttestet emeltek ki a vízből, Furqan Ashraf kohati rendőrfőnök-helyettes pedig arról számolt be, hogy csónakban 30 ember utazott, többségük pedig gyermek volt.

Azóta a pakisztáni hadsereg mentőcsapatai is megérkeztek a helyszínre és csatlakoztak a mentési műveletekhez. Azam Khan, a KPK ügyvezető miniszterelnöke eközben arra utasította a helyi közigazgatást, hogy azonnali gyorssegélyt biztosítson a tragédia által érintett családoknak.

Ez már a sokadik, sok ember életét követelő tragédia idén: nemrég arról számoltunk be, hogy vasárnap a dél-pakisztáni Beludzsisztán tartományban történt egy szörnyű baleset: egy busz a szakadékba zuhant utasaival együtt. A helyi jelentések szerint több mint 40 ember életét követelte a tragédia.