Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,41 Ft
Euró
393,10 Ft
Font
463,85 Ft
Bitcoin
58,286 $

1500 zsáknyi szeméttől szabadult meg a Tisza-tó, hála a PET-kupásoknak

Tucatnyi „pethajós” indult a IV. Tisza-tavi PET Kupán.

...svg content...Tiszafüred, 2023. június 18. A IV. Tisza-tavi Pet Kupa résztvevõi az indulás után Tiszafürednél, a Morotva Kerékpáros Pihenõ közelében 2023. június 18-án. Tizenkét, pillepalackokon lebegõ hajóval és kenus különítménnyel startoltak el a csapatok Tiszafüredrõl. Mintegy kétszáz petkalóz saját készítésû tutajjal Tiszafüredtõl Tiszanána-Dinnyéshátig gyûjti a hulladékot a tóról és az ártéri erdõkbõl három napon át. MTI/Mészáros János
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mintegy kétszáz résztvevő gyűjtötte a hulladékot a Tisza-tó Tiszafüred és Tiszanána-Dinnyéshát közötti szakaszán. A háromnapos verseny során 6,5 tonna szeméttől szabadították meg a tavat. Nem csupán műanyagokat, de különböző veszélyes hulladékokat, valamint még egy televíziót is kiemeltek a vízből.

A megmérettetés során a kreatív – nem mellesleg hulladékokból épített – csónakokkal útnak induló csapatok pontokat kaptak az összegyűjtött, majd bezsákolt hulladékért. A versenyt a DHL Clean Up Hungary nyerte, a Tisza-Hőse címet pedig a Zábrák nevű csapat kapta. Soron kívül Árpád hídi tragédia: még nem erősítették meg a Schadl-ügy tanújának halálát

Terjeszkednek a hazai vizeken

Mint azt az ötletgazda és szervező Természetfilm.hu kiemelte, az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló esemény tíz éve indult útnak, azóta pedig már a tizennyolcadik alkalommal rendezték meg.

A PET Kupa folyamatosan terjeszkedik, a felső-tiszai versenyek után a Tisza-tóra, majd a Bodrogra, végül idén már a Marosra is ellátogattak a jószándékú hajósok.

A versenyekre eddig csaknem 194 hajót építettek, a résztvevők pedig 317 tonna szemetet gyűjtöttek össze.

Kubatov Gábor továbbra is "futballistafeleségnek" tartja Magyar Péternek

Kubatov Gábor ugyan ellenfélnek tekinti Magyar Pétert a Tisza Párt miatt, más kérdés, mit gondol róla, mint ember, politikus.