Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,78 Ft
Euró
394,52 Ft
Font
473,59 Ft
Bitcoin
63,192 $

1500 méteres magasságból zuhant a mélybe egy 21 éves sziklamászó, életét vesztette

A fiatal ereszkedés közben zuhant le, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jeff Finley
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tragikus esetről számolt be a wyomingi rendőrség: egy 21 éves sziklamászó életét vesztette, miután a mélybe zuhant a wyomingi Devil’s Tower Nemzeti Emlékmű megmászása közben. A tragédia vasárnap nem sokkal este 8 óra előtt történt.

Azonnal értesítették a rendvédelmi szerveket, miszerint a 21 éves Stewart Phillip Porter sziklamászó az El Cracko második pályáján ereszkedés közben lezuhant és vélhetően „súlyos sérüléseket szenvedett”. A Nemzeti Parkszolgálat közleménye szerint Porter társa a képződmény falán rekedt, ám őt később sikeresen kimentették. Soron kívül Október elején jelentős változás a Győr és Veszprém közötti vasútvonalon, pótlóbuszok járnak majd

A közleményből az is kiderült, hogy az elmúlt 100 évben mindössze 7 sziklamászó vesztette életét zuhanás következtében. Az AP jelentése szerint a parkszolgálat rámutatott, mászás közben a megfelelő biztonsági intézkedéseket be kell tartani, így ellenőrizni kell a helyi időjárás-előrejelzést, és figyelni kell a változó időjárási körülményeket is.