Clouds
21 Budapest
Dollár
359,71 Ft
Euró
388,15 Ft
Font
433,24 Ft
Bitcoin
23,016 $

Mióta itt jártál:

15 fokot mértek egy kiskunmajsai iskolában, de még kabátot sem vehetnek fel a diákok

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az igazgató szerint csak a karbantartó mérhet hitelesen, így a tanulóktól elvették a hőmérőket, emellett arra szeretnék rávenni őket, hogy rendesen öltözzenek fel.

A Kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium épületében 15 fokot mértek múlt héten, az egyik szülő pedig elmondta, hogy a gyerekek szinte folyamatosan fáznak, hiszen az átlaghőmérséklet mindössze ennyi szokott lenni.  

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Elmondása szerint már ennél hidegebbet is mértek, reggelente például 11 fokot, s az illetékesek azonnal lecsavarják a fűtést, amint a gyerekek kimennek egy adott teremből vagy helyiségből, így a diákok hősugárzóval próbálják mindezt átvészelni.

Majd hozzátette, a gyerekek nemcsak fáznak, de rendszeresen meg is betegednek a hideg miatt, a helyzetet pedig még tovább nehezíti, hogy nem vehetnek fel kabátot, illetve be sem takarózhatnak, így a szülő panaszt tett a fenntartónál.

Erre az a válasz érkezett, hogy már utasították az iskolát a rendes fűtésre, s az intézmény igazgatója, Farkas Zoltán elismerte, volt már olyan átmeneti eset, hogy hideg volt az épületben, de azokat megszüntették – derül ki az RTL Híradóból.

A réteges öltözködés lenne a lényeg

Állítása szerint a tanulóktól viszont elvették a hőmérőket, mondván, csak az iskola karbantartója mérhet hitelesen, a kabátviselési tilalom kapcsán pedig kijelentette, megérti a kamaszokat, de azt szeretnék elérni, hogy rétegesen öltözködjenek.

„Egy iskolának nevelnie is kell a gyerekeket. De azért ők most is tornacipőben, bokavillantós nadrágban, szakított farmernadrágban, esetleg egy szál pólóban szeretnének jönni, és erre vennének kabátot”

– mondta.

Ezt követően az igazgató elmagyarázta, hogy az intézménynek muszáj némiképp takarékoskodnia, mert idén 10 millió forint többletköltséget kell kigazdálkodniuk a magas energiaárak miatt, így erre is gondolniuk kell.