Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,888 $

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joshua Hoehne
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 12 éves fiúval szemben, miután a fiú és 12 év alatti társa 2022. június 10-én, délután, egy XIX. kerületi focipályán odamentek egy másik fiúhoz, aki egyedül focizott.

Azt mondták az áldozatnak, hogy ők is játszani akarnak, csakhogy amikor hozzájuk került a labda, azt elrúgták a pálya másik végébe, majd megkérdezték a fiút, hogy tud-e verekedni.
Erre a kisfiú közölte, hogy ő nem egy verekedős típus, mire támadói többször megpofozták. Ekkor szerette volna elhagyni a helyszínt, ezért elindult a labdája felé, azonban a 12 év alatti támadó megkísérelte őt többször is elgáncsolni. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

A megtámadott fiú végül fel tudta venni a labdáját, azt azonban az elkövetők kiütötték a kezéből, és ismét bántalmazni kezdték, végül a sértettet a földre térdepeltették. A két támadó végül a labdával együtt elindult, és azt a sértett kérésére sem adták vissza neki. A bántalmazott fiú 8 napon belüli sérüléseket szenvedett.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy az elkövetéskor a 12 éves vádlott beszámítható volt, és rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel, a fiatalabb társa ugyanakkor – a törvény rendelkezése alapján – az életkora miatt nem büntethető. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a 12 éves fiút rablás bűntettével vádolja, és vele szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.