Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

115 oszlásnak indult holttestet talált a rendőrség egy coloradói ravatalozóban

Borzalmas szag terjengett a helyszínen egy coloradói kisváros egyik épületéből, ahol összesen 115 holttestet számoltak.

...svg content...Fotó: Illusztráció/Unsplash/panyawat auitpol
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Napokon át terjengett a borzalmas szag a helyszínen, majd a rendőrség egy bejelentés nyomán alaposan is szemügyre vette a „zöld” temetkezési vállalkozást. A sokat látott rendőrök sem tapasztaltak hasonlót, összesen legkevesebb 115 oszlásnak indult holtestet találtak.

A nyomozók pénteken szűkszavúan nyilatkoztak arról, pontosan mit találtak a Colorado állambeli Penrose-ban található Return to Nature Funeral Home-ban, de a terveik szerint többek között az FBI-t is bevonják az ügybe.

Sőt, olyan csapatok is dolgozni fognak a helyszínen, akik általában repülőgép-balesetekkel foglalkoznak, de a közeli joghatóságok halottkémeit szintén bevonják a nyomozásba. Egy állami dokumentum szerint a temetkezési vállalat tulajdonosa, Jon Hallford megpróbálta eltitkolni a holttestek helytelen tárolását.

A bűncselekmény sem zárható ki

A tulajdonos egy korábban írt levélben olvasott sorok szerint elismerte, voltak problémák az ingatlanban, és kiderült, hogy a létesítmény regisztrációja lassan egy éve lejárt. Senkit nem tartóztattak le az ügyben és vádemelés sem történt.

A temetkezési vállalatnak küldött szöveges üzenetekre nem válaszoltak, senki sem vette fel a telefont és a hangposta sem működött. Egyelőre a bűncselekmény sem zárható ki, és a rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy szörnyű dolgokat láttak az épületben.

Több hónapig is eltarthat a halottak azonosítása, néhány testnél ujjlenyomatra, orvosi vagy fogászati feljegyzésre lenne szükség, illetve DNS-vizsgálatokra. A temetkezési vállalkozást igénybe vevő családtagokat arra kérték, hogy lépjenek kapcsolatba a nyomozókkal – írja az AP.

Az egyik áldozat felesége elárulta, férje néhány hónappal a 13. házassági évfordulójuk előtt halt meg tüdőrákban, még augusztusban. A nő azóta sem kapta meg a helytől férje hamvait, így félő, hogy a test még mindig ott van.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.