Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,45 Ft
Euró
395,29 Ft
Font
467,21 Ft
Bitcoin
61,353 $

1100 doboz cigarettára bukkantak a vámosok egy bolgár autószállító tréleren az M1-es autópályán

Azonnal gyanússá vált a pénzügyőröknek a dolog.

...svg content...MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei nem kevesebb, mint 1100 doboz cigarettára bukkantak egy bolgár autószállító tréleren az M1-es autópályán, Győr-Moson-Sopron vármegyében.

Az lett nekik gyanús, hogy a tréler csak három ablakot szállított, melyek ugyan újnak tűntek, védőfóliájuk mégis rendkívül kopott volt: végül ellenőrzésbe kezdtek, melynek során egyre több dolog vált gyanússá. Az ablakok úgynevezett tükörüvegből készültek, kopogtatáskor különös tompa hangot adtak, és a súlyuk is eltért a megszokottól. Soron kívül Pörgőrúgással ment neki a DK Magyar Péternek, élő adásban

A felfedezés után bevetették a NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyáját, aki az ablakok szimatolásakor azonnal jelzett, és a járőrök több mint ezer doboz, bolgár zárjegyes cigarettát találtak. A 28 éves sofőr azt mondta, hogy tudott az elrejtett dohányáruról, amit Németországba akart vinni.

A pénzügyőrök az 1100 doboz, két és félmillió forint értékű terméket lefoglalták. Az ügyben jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!