Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Legkevesebb 110 ember életét követelték a földcsuszamlások a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteki parti őrség által közreadott képen az eltűnt áldozatokat keresik mentők a Fülöp-szigetek déli részén elterülő Maguindanao tartományban fekvő Kusiongban 2022. október 31-én. A szigetországon végigszáguldó Nalgae tájfun előidézte áradások és földcsuszamlások következtében 98 ember életét vesztette, 63 pedig eltűnt. MTI/AP/Fülöp-szigeteki parti őrség
not image

Borbély Fanni

2022. november 1. - 15:54

Újabb természeti katasztrófa sújtja a Fülöp-szigeteket: halálos földcsuszamlások alakultak ki, miután a Nalgae trópusi vihar átsöpört a a régión.

A helyi katasztrófavédelmi szolgálat legfrissebb jelentése szerint legkevesebb 110 ember vesztette életét, több mint 100 ember megsérült, 33 embert pedig jelenleg is keresnek a heves áradások, valamint a pusztító földcsuszamlások után.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A helyi meteorológiai szolgálat pedig arról jelentett, hogy a Nalgae trópusi vihar jelenleg Dél-Kína irányába tart, miután mintegy 22 millió dollár értékben pusztított el mezőgazdasági árukat, valamint közel 13 millió dolláros kárt okozott a helyi infrastruktúrában.

A kormányzati adatok összehasonlítása után kiderül, hogy ez a második legpusztítóbb természeti katasztrófa, mely az idei évben elérte a Fülöp-szigeteket, miután áprilisban a Megi trópusi vihar 214 ember életét követelte.

Ferdinand Marcos elnök kedden bejelentette, hogy arra utasította a tisztviselőket, gyorsítsák fel a segélycsomagok kiosztását az érintetteknek, továbbá felszólította a helyi meteorológiai szolgálatot, hogy komolyabban készüljön fel az ilyen viharok előrejelzésére, mivel az év végéig még további négy trópusi vihar várható a térségben.

A CNA jelentése szerint Marcos kedden egy légi ellenőrzésen is részt vett, melynek során saját szemével láthatta, mekkora pusztítást okoztak a földcsuszamlások Maguindanao tartományban, de egy evakuációs központba is ellátogatott az elnök.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.