Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

11 éves gyerekeket fejeztek le iszlamista támadók Afrikában

Tica, 2021. január 25. Az Eloise ciklon okozta hirtelen áradások miatt otthonukat elhagyni kényszerült emberek étkeznek egy számukra létesített táborban a mozambiki Ticában 2021. január 25-én. Az Eloise ciklon óránként 160 kilométeres széllökésekkel és heves zivatarokkal két nappal korábban érte el Afrika keleti partjait. Mozambikban legalább kilencen vesztették életüket az ítéletidőben. Sokan csak mérföldeket úszva tudtak megmenekülni az áradatból. MTI/EPA-LUSA/Andre Catueria
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Iszlám Államhoz köthető terroristacsoportok fenyegetései következtében több tízezren hagyták el otthonukat Mozambikban, ugyanis félnek attól, hogy áldozatául esnek a brutális támadásoknak.

A Save the Children brit jótékonysági szervezet szóvivője a Sky News-nak adott interjúban elmondta, horrorisztikus gyilkosságok történnek napi szinten az afrikai országban, a muszlim terroristák gyakran édesanyjuk szeme láttára ölik meg a kiskorúakat.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Mindezidáig több ezren haltak bele az embertelen mészárlásokba, és tízezrek költöztek el otthonaikból más helyekre, menekülvén az Iszlám Államhoz közel álló milíciák elől.

Az egyik áldozat egy 12 éves kisgyerek volt, akit a szülei előtt gyilkoltak meg, majd azzal fenyegették meg az édesanyját, hogy legközelebb vele és a megmaradt két gyermekével fognak végezni:

“A közeli erdőségbe menekültünk, amikor elkapták a fiamat, és lefejezték. Nem tudtunk semmi mást sem tenni, csak tovább szaladni, mert minket is megfélemlítettek, és ugyanarra a sorsra jutottunk volna.”

Egy másik nő, a 29 éves Amelia elbeszéléséből megtudhattuk, hogy az ő fia mindössze 11 éves volt, amikor brutális kegyetlenséggel meggyilkolták az iszlamista lázadók, pusztán azért, mert nem a muszlim felekezethez tartoztak.

Joe Biden adminisztrációja a mozambiki iszlamista felkelőket a legveszélyesebb terrorcsoportok listájára tette, miután bebizonyosodott, hogy szoros kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal. A milíciák első célzott támadása 2019 júniusában történt, azóta napi rendszerességgel gyilkolják le a fiatalokat és a felnőtteket az országban.

Tavaly áprilisban 24 óra leforgása alatt 52 emberrel végeztek a Xitaxi nevű faluban, az erőszaknak eddig 2,7 ezren estek áldozatául, miközben közel 670 ezer gyermeket kellett kimenekíteni a szörnyű állapotok közül.