Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

11 éves gyerekeket fejeztek le iszlamista támadók Afrikában

Az Iszlám Államhoz köthető terroristacsoportok fenyegetései következtében több tízezren hagyták el otthonukat Mozambikban, ugyanis félnek attól, hogy áldozatául esnek a brutális támadásoknak.

...svg content...Tica, 2021. január 25. Az Eloise ciklon okozta hirtelen áradások miatt otthonukat elhagyni kényszerült emberek étkeznek egy számukra létesített táborban a mozambiki Ticában 2021. január 25-én. Az Eloise ciklon óránként 160 kilométeres széllökésekkel és heves zivatarokkal két nappal korábban érte el Afrika keleti partjait. Mozambikban legalább kilencen vesztették életüket az ítéletidőben. Sokan csak mérföldeket úszva tudtak megmenekülni az áradatból. MTI/EPA-LUSA/Andre Catueria
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Save the Children brit jótékonysági szervezet szóvivője a Sky News-nak adott interjúban elmondta, horrorisztikus gyilkosságok történnek napi szinten az afrikai országban, a muszlim terroristák gyakran édesanyjuk szeme láttára ölik meg a kiskorúakat.

Mindezidáig több ezren haltak bele az embertelen mészárlásokba, és tízezrek költöztek el otthonaikból más helyekre, menekülvén az Iszlám Államhoz közel álló milíciák elől. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Az egyik áldozat egy 12 éves kisgyerek volt, akit a szülei előtt gyilkoltak meg, majd azzal fenyegették meg az édesanyját, hogy legközelebb vele és a megmaradt két gyermekével fognak végezni:

„A közeli erdőségbe menekültünk, amikor elkapták a fiamat, és lefejezték. Nem tudtunk semmi mást sem tenni, csak tovább szaladni, mert minket is megfélemlítettek, és ugyanarra a sorsra jutottunk volna.”

Egy másik nő, a 29 éves Amelia elbeszéléséből megtudhattuk, hogy az ő fia mindössze 11 éves volt, amikor brutális kegyetlenséggel meggyilkolták az iszlamista lázadók, pusztán azért, mert nem a muszlim felekezethez tartoztak.

Joe Biden adminisztrációja a mozambiki iszlamista felkelőket a legveszélyesebb terrorcsoportok listájára tette, miután bebizonyosodott, hogy szoros kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal. A milíciák első célzott támadása 2019 júniusában történt, azóta napi rendszerességgel gyilkolják le a fiatalokat és a felnőtteket az országban.

Tavaly áprilisban 24 óra leforgása alatt 52 emberrel végeztek a Xitaxi nevű faluban, az erőszaknak eddig 2,7 ezren estek áldozatául, miközben közel 670 ezer gyermeket kellett kimenekíteni a szörnyű állapotok közül.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.