Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

100 milliós forrásból részesülnek támogatásban idén az önkéntes mentőszervezetek

A katasztrófavédelem idén is masszív összeggel támogatja a központi költségvetésből az önkéntes mentőszervezeteket.

...svg content...Fotó: Unsplash/Martin Splitt A kép illusztráció.
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló 700 milliós pályázati forrásból összesen 100 millió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Az önkéntes mentőcsoportok megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését több mint 10 éve kezdeményezte a katasztrófavédelem: a területi rendeltetésű mentőszervezetek megalakítása és minősítése után a járási és települési szintű szervezeteket hívták életre. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkáját, hatékonyan működnek. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

A katasztrófavédelem rámutatott, az önkéntes mentőszervezetek erősítésének elsődleges célja mindig is a települések önvédelmi képességének növelése volt. A szervezetek bevonásával emelkedik azoknak a létszáma, akik helyben vállalhatnak szerepet a károk felszámolásában és a helyreállítási munkálatokban. Jelenleg országosan több mint 20 ezer önkéntes áll beavatkozásra készen az emberek biztonsága érdekében.

A mentőszervezetekben tevékenykedők létszámának növekedésével arányosan a beavatkozások száma is emelkedett, tavaly több mint 3300 katasztrófavédelmi műveletben vettek részt az önkéntes mentőszervezetek. A beavatkozásokhoz szükséges felszereltség, és a kor kihívásainak megfelelő eszközök körének bővítését segíti a pályázat.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.