Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

A legforgalmasabb napokon 100 ezer eurós bírságbevételt generál egy traffipax

Napi 3 ezer gyorshajtót képes bemérni, ezáltal biztosan nem tartozik a szabályszegők kedvencei közé.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Reutlingen kerületben található Németország legsikeresebb sebességmérő kamerája. Az eszköz egy hídoszlop mögül figyeli a forgalmat a Stuttgart melletti B27-es úton, amely az ország egyik legforgalmasabb útjaként ismert.

A Szövetségi Autópálya Kutatóintézet 2018-as adatai szerint napi akár 70 ezer jármű közlekedik ezen az útvonalon, s ugyanebben az évben telepítették a traffipaxkamerát. Mindez 50 ezer euróba került, de úgy tűnik, nagyon hamar behozta az árát. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

Ugyanis akár napi 3 ezer gyorshajtót is bemér, a legforgalmasabb napokon pedig 100 ezer eurós bevételt hoz, ami évente körülbelül 4 millió eurót tesz ki. Ezáltal a szerkezet biztosan nem tartozik a szabályszegők kedvencei közé.

A környékbeliek azt nyilatkozták róla egy helyi tévécsatornának, hogy „villog, mint a diszkóban”, egyesek pedig egyenesen „pénznyomtató gépnek” titulálták, ami a fenti adatok fényében nem is olyan meglepő – derül ki a tz.de beszámolójából, amit az economx.hu szúrt ki.

Megjegyezték, a mérésre figyelmeztető tábla nincs kihelyezve, a megengedett legnagyobb sebesség pedig 120 km/h. De arról is szót ejtettek, néha olyan sok gyorshajtót csípnek nyakon, hogy a hatóságok minden idejét felemészti a bírságok kiküldése, ezért annak elvégzését időközben kiszervezték egy külső szolgáltatóhoz.