Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Több mint 10 ezer mentős sztrájkol két napon át az Egyesült Királyságban

Fotó: Unsplash/Super Straho
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a múlt hét folyamán a mentőszolgálatok megszavazták, hogy sztrájkolnak a kormány 4 százalékos béremelése miatt, két napos sztrájkot hirdettek decemberre.

A Sky News jelentése szerint több mint 10 ezer mentős fog sztrájkolni december 21-én és 28-án Angliában és Walesben, miután a brit kormány 4 százalékos emelésről döntött a szférában, melyet az érintettek szakszervezetei egy újabb “masszív reálértéken történő bércsökkentésnek” neveztek.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Több mint 10 ezer mentős, sürgősségi asszisztens, operátor és más alkalmazott fog sztrájkolni december 21-én és 28-án, összesen 9 nagy egészségügyi intézményben. Ez a lépés egyfajta folytatása a korábbi munkabeszüntetéseknek, melyek szintén a bérezés miatt történtek az egészségügyi dolgozók körében.

A szakszervezet (GMB) közölte, hogy képviselői most találkozni fognak az egyes bizalmi intézményekkel, hogy megvitassák az “élet- és testi épségvédelem” követelményeit a két megerősített időpontban.

Rachel Harrison, a GMB országos titkára ennek kapcsán kijelentette:

“Tizenkét évnyi konzervatív megszorítás után, mely a munkájukat és a fizetésüket érintette, az NHS dolgozóinak elegük van. A legutolsó dolog, amit tenni akarnak, az a sztrájk, de a kormány nem hagyott nekik más választást.”