Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Zacher Gábor kiemelte a negyedik oltás fontosságát

A főorvos szerint nem szabad megfeledkezni a koronavírusról. 

...svg content... MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Bár az elmúlt időszakban kicsit lecsengett a koronavírus körüli felhajtás, háború tört ki a szomszédban, ráadásul megjelent a majomhimlő is, ezért vagy nem foglalkozunk vele annyit, mint korábban, vagy véletlen egy időre esett, hogy pont lecsengett a járvány. 

Vannak azonban olyanok, akik óva intenek minket attól, hogy teljesen megfeledkezzünk róla. Ilyen Zacher Gábor is, aki az oltások kapcsán osztott meg néhány gondolatot az Indexszel Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A kérdésre, hogy van-e még értelme kérni a vakcinát, egyértelmű igennel felelt, majd bővebben is kifejtette: 

„Az első oltás felvétele rettenetes módon lecsökkent, kiemelném viszont a negyedik oltás fontosságát, ami főleg a rizikócsoportba tartozóknál igazán fontos. Ha most oltakoznak, akkor az már érdemi ellenanyagválaszt fog jelenteni, ki fog tartani ősszel.”

Hozzátette, hogy „nyáron valószínűleg béke lesz, de az, hogy mi lesz ősszel, hogy lesz-e újabb mutáns, hatodik hullám, hetedik hullám, ezt nem tudjuk” . 

Elmondta azt is, hogy a koronavírus kapcsán szerinte „az influenza mutatja a helyes irányt”.  

Arra a kérdésre, hogy ha velünk marad a vírus huzamosabb ideig még, vajon a megelőzés vagy a kezelés lesz-e a megoldás, azt mondja: „mindkettő, és mindkettőben az oltás a kulcs”.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.