Közeleg a Xiaomi újgenerációs csúcskészülékeinek bejelentése

Xiaomi
not image

Kulcsár Péter

2022. január 14. - 08:11

Indonéz adatbázisokban már közzétették a Xiaomi 12 és 12 Pro mobiltelefonok kódneveit, ami arra utal, hogy már csak napok választhatnak el minket a hivatalos leleplezéstől.

Már több mint két hét eltelt a Xiaomi 12 bejelentésétől, azonban még mindig nincs hír arról, mikor tervezik nemzetközileg is bevezetni a piacra a csúcsmobilt.

A MySmartPrice jóvoltából megtudhattuk, az Indonesia Telecom tanúsítási weboldalán található új listából kiderült, az alapmodell (2201123G) és a Pro (22001122G) változat már megkapta a hitelesítési dokumentumokat az országban, ami azt jelenti, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk a globális debütálásukhoz.

A 8/128 GB-os Xiaomi 12 Kínában 580 dolláros kezdőáron indul, míg a 12 Pro alapverziója 738 dollárért kapható, így érdekes lesz látni, miként alakulnak a pontos árak az európai és az amerikai piacon.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a Xiaomi 12X csatlakozik-e a másik két okostelefonhoz, ám ha hihetünk a korábban felröppent pletykáknak, akkor valamikor nyár közepe tájékán a pénztárcabarát alternatíva is felbukkanhat a viszonteladóknál.