Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Kiderült a Xiaomi 15 Ultra és 15 Pro egyik legnagyobb újítása

A Xiaomi állítólag javában dolgozik a következő zászlóshajó-sorozatán, a Xiaomi 15-ön, amely a várakozások szerint még idén megjelenik.

Fotó: Renderkép / Illusztráció
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Egy kínai szivárogtató friss információi szerint a Xiaomi 15 Ultra és 15 Pro modellek kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval lesznek felszerelve, amely technológia nagyobb biztonságot és pontosságot nyújt, mint a hagyományos optikai érzékelők.

Mi az az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó?

Az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó hanghullámokat használ a felhasználó ujjlenyomatának 3D-s feltérképezéséhez, amely több részletet képes rögzíteni, és leküzdi az ujj felületi tökéletlenségeit vagy zavaró tényezőit. Ez megbízhatóbbá és ellenállóbbá teszi a hamisítással szemben, különösen olyan kihívást jelentő körülmények között, mint a nedves vagy koszos ujjak. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Mely telefonok rendelkeznek ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval?

Az ultrahangos ujjlenyomat-olvasók nem túl gyakoriak az okostelefonok piacán, mivel drágább és bonyolultabb a megvalósításuk, mint az optikai érzékelőké, amelyek fényt használnak az ujjlenyomat 2D-s képének rögzítéséhez. Eddig csak néhány telefon alkalmazta ezt a technológiát, például a Samsung Galaxy S és Note sorozat, az OPPO Find X7 Ultra és az iQOO 12 Pro, azonban a Xiaomi és más gyártók felkarolásával a funkció népszerűbbé és elérhetőbbé válhat a jövőben.

Mit tudunk még a Xiaomi 15 sorozatról?

A Xiaomi 15 sorozat a pletykák szerint három modellből áll majd, ezek a Xiaomi 15, a Xiaomi 15 Pro és a Xiaomi 15 Ultra lehetnek. A standard Xiaomi 15 nem biztos, hogy rendelkezik majd ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, ám a Snapdragon 8 Gen 4 chipset, a 6,36 colos, 120 Hz-es, 1,5K felbontású OLED kijelző és a 108 megapixeles fő kamera révén még mindig csúcsteljesítményt nyújthat.

A Xiaomi 15 Pro és Ultra modellek nagyobb ívelt képernyőt kaphatnak 2K felbontással, jobb kamerákkal és gyorsabb töltéssel. A Xiaomi 15 széria sorozatgyártása szeptemberben kezdődhet, a piacra dobása pedig leghamarabb az év utolsó harmadában történhet meg.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.