Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,54 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
460,07 Ft
Bitcoin
63,088 $

WHO: Világszerte csökken az új COVID-fertőzések száma

Az ENSZ szerint február 7. és 14. között valamivel több mint 16 millió új megbetegedést és körülbelül 75 ezer halálesetet jelentettek.

Fotó: paullynn / Twenty20
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) koronavírus-járványról szóló legfrissebb adatai szerint világszerte 19 százalékkal csökkent az új COVID-19 megbetegedések száma az elmúlt héten, miközben a regisztrált halálozások száma változatlan maradt.

Egyedül a Csendes-óceán nyugati részén emelkedett a heti megbetegedések száma körülbelül 19 százalékkal, a hat WHO régió közül pedig a legnagyobb csökkenést, körülbelül 37 százalékot Délkelet-Ázsiában regisztráltak – számolt be az Al Jazeera. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A halálozások száma eközben a Földközi-tenger keleti régiójában 38 százalékkal, a Csendes-óceán nyugati részén pedig egyharmadával növekedett. A WHO jelentése szerint az omikron minden más változatot kiszorít, a világ legnagyobb vírusadatbázisába az előző héten feltöltött 400 ezer vírusszekvencia 98 százaléka omikron volt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az omikron BA.2 verziója folyamatosan terjed, egyre több esetet okoz többek között Dél-Afrikában, Dániában és az Egyesült Királyságban, azokban az országokban azonban, ahol magas az átoltottság, a súlyos esetek és halálozások száma nem emelkedett jelentősen.

Dr. Matshidiso Moeti, a WHO igazgatója a múlt héten úgy nyilatkozott, a kontintens számára már „látszik a fény az alagút végén”, és Afrika még az alacsony átoltottság ellenére is kifelé halad a pandémia akut szakaszából. A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus azonban hozzátette, korai még, hogy az országok a járvány végében reménykedjenek.

„Várakozásaink szerint a járvány akut szakasza idén véget ér, amelynek feltétele a 70 százalékos átoltottság elérése az év közepéig, júniusig vagy júliusig”

– nyilatkozta a dél-afrikai újságíróknak.

A kitűzött 70 százalékos arányt azóta sikerült teljesíteni.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.