Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Volánbusz-sztrájk: a szakszervezeti vezető nyílt levelet intézett Lázár Jánoshoz

Dobi István, a SZAKSZ elnöke Lázár Jánoshoz intézett nyílt levelet, melyben egyértelművé tette, még mindig van egy kis idő a bérmegállapodásra.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, még mindig nem született meg a bérmegállapodás a Volánbusznál, így a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) egy újabb sztrájkot hirdetett január 28-29-re. Az elégséges szolgáltatás keretében az első napon a helyi járatok 95, a helyközi járatok 79,6 százaléka, a második napon pedig a helyi járatok 74 a helyközi járatok 54,5 százaléka biztosan közlekedni fog.

A sztrájk kapcsán pedig Dobi István, a SZAKSZ elnöke vasárnap egy, a szakszervezet Facebook-oldalán közzétett, Lázár Jánoshoz intézett nyílt levelében tette egyértelművé, még mindig van lehetőség a bérmegállapodásra, ezzel pedig elkerülhető lenne a hétfői sztrájk, mely valószínűleg rengeteg utast érintene. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Dobi bejegyzésében emlékeztetett, a kétnapos sztrájk alatt több mint 26 ezer járat maradhat ki és az első napon, vagyis vasárnap megtartott sztrájk, csak 4000 járatkimaradással kerül lebonyolításra. A szakszervezeti vezető kiemelte, „a SZAKSZ a sztrájk első napját egy „jelmezes főpróbának” tekinti, úgymond figyelmeztető sztrájknak”, annak érdekében, hogy

„elkerüljük a valódi nagy csapást, amikor január 29-én a munkabeszüntetés miatt, országos szinten több mint 26 000 menetrendszerint közlekedő járat maradhat ki, javaslom, hogy a mai napon 24 óráig jöjjön létre egy megállapodás a SZAKSZ bérkövetelésével kapcsolatban.”

A szakszervezeti vezető azzal zárta bejegyzését:

„Bízom a közreműködésében és megteremti annak lehetőségét, hogy a felek között a tárgyalás és a megállapodás megtörténjen, annak érdekében, hogy a január 29. napján folytatódó sztrájk megtartásától, a SZAKSZ el tudjon állni.”

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.