Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Vizoviczki László még idén szabadulhat a börtönből

A magyarországi alvilág egyik legismertebb figurája már idén szabadulhat.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Magyar Nemzet értesülései szerint elfogadták jogorvoslati indítványát, s összevonták a rendőrök megvesztegetéséért és költségvetési csalásért kiszabott büntetését, ami azt jelenti, hogy Vizoviczki László még idén szabadulhat a börtönből. Vizoviczki akkor vált igazán hírhedtté, amikor 2012. május 31-én korábban nem látott rendőrségi és ügyészségi razzia zajlott több helyszínen.

A razziák során pedig rajta kívül több rendőrt is őrizetbe vettek, majd később kiderült, hogy a Hajógyári-szigeten és másol vendéglátóhelyeket üzemeltető férfi több esetben illegális módszerekkel szerzett meg szórakozóhelyeket. Ezenfelül arra is fény derült, hogy az évek során kiépített birodalmából szerzett bevételeinek csupán egy része után adózott. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Az is kiderült, hogy Vizoviczki László több millió forintot fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, valamint azért is, hogy az egyenruhások ne razziázzanak túl gyakran a szórakozóhelyein, ehelyett inkább a vetélytársait igyekezzenek ellehetetleníteni a rendőri ellenőrzésekkel.

Vesztegetés miatt indult eljárás, melynek keretében több magas rangú rendőri vezetőt is bíróság elé állítottak: a 22 vádlott közül 7 rendőrtiszt volt, akik közül 5 ember vezető beosztásban dolgozott. Ugyanakkor a vádlottak padjára került többek között egy volt tűzoltó százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagya, egy önkormányzati tisztviselő és egy közegészségügyi felügyelő is.

Vizoviczki végül 2019-ben ismerte be bűnösségét a bíróságon, s jogerősen 7 év börtönre ítélték a rendőrök megvesztegetéséért és további 7 évet bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalásért. A két büntetést később összesítették, s beszámították a letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött időt is, így börtönbüntetése végül 8 évre és pár hónapra redukálódott.

S bár mindez azt jelenti, hogy akár már idén szabadulhat a börtönből, ez egyelőre nem biztos: az ügyészség ugyanis fellebbezést nyújtott be, továbbá az is szabadulásának feltétele, hogy megfizesse a 100 millió forintot meghaladó pénzbüntetését. Utóbbi kapcsán azonban valószínűleg nem lesznek nehézségei, mivel visszakapta a korábban óvadékként befizetett 250 millió forintját.