Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,762 $

Vizoviczki László újra szabad ember, már nincs fegyházban

Vizoviczki László egy tavaly decemberben hozott döntésnek köszönhetően március közepén elhagyhatta a fegyházat.

Fotó: Vizoviczki László készül az utolsó szó jogán felszólalására az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én. Ezen a napon a 34 vádlott utolsó szó jogán előadott felszólalását követően kerülhet sor az ítélethirdetésre. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Vizoviczki László egykor nagy név volt az éjszakában, rengeteg cikk, pletyka, mendemonda jelent meg róla. Sokan a Hajógyári-sziget urának is tartottak, akit végül rendőrök megvesztegetése és költségvetési család miatt ítélt el a bíróság. Miután mindkét ügyében kimondták a végső ítéletet, mely szerint bűnszervezetben követte el a bűncselekményeket, kedvezményt sem kaphatott.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Vizoviczki már szabad ember, még március közepén szabadulhatott. Valamivel több mint 8 évet kapott, amit a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyott. Azok után szabadulhatott, hogy beszámították neki azt az időt is, amit letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Még 2012. május 31-én csaptak le rá Budapesten egy nagyszabású rendőrségi akció részeként. Nemcsak őt fogták el, hanem többek között egy magas beosztásban dolgozott rendőrt is, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője volt. Az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori irányítója, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője, valamint a BRFK volt felderítő nyomozójának csuklóján ugyancsak kattant a bilincs.

Vizoviczki már ideje korán, a 90-es évek közepétől a hatóságok célkeresztjében volt, viszont sok időbe telt, mire megtalálták rajta azt a fogást, ami által elítélhették. A Magyar Nemzet azt írja, a vesztegetési eljárásban összesen 22 vádlott, köztük 7 rendőrtiszt volt jelen, akik közül öten vezető beosztásban dolgoztak. Még tűzoltó századok is volt a vádlottak között, akárcsak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi pénzügyőr főhadnagya.

„A diszkópápa hosszú évek tagadása után végül 2019 őszén a bíróságon a vádiratban felsorolt bizonyítékokat elfogadva beismerte a bűnösségét, így elismerte azt is, hogy rendőröket vesztegetett meg. Mindezekért jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték.”