Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,863 $

Több mint 200 milliárd forintot fordítanak víziközmű-beruházásokra 2024-ben

Jelentős forrásokat fordítanak idén víziközmű-beruházásokra Magyarországon.

Fotó: István Géza fejlesztőmérnök, Illés Bence fejlesztőmérnök, Horváth Attila, a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára és Pápai Mihály (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a megújult víziközműrendszer átadóünnepségén a gyáli vízmű telephelyén 2023. június 22-én. Innovatív magyar technológiafejlesztéssel, 400 milliós beruházással újult meg a város víziközműrendszere. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Több mint 200 milliárd forintot fordítanak víziközmű-beruházásokra ebben az évben, ezen belül meghaladja a 100 milliárd forintot a hálózat rekonstrukciójához kapcsolódó forrás – mondta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

V. Németh Zsolt hangsúlyozta: az elmúlt több mint 10 évben mintegy 1000 milliárd forintot fordítottak a víziközmű-rendszerek fejlesztésére az országban, ugyanakkor a meglévő infrastruktúra szinten tartása, megújítása nem kapott kellő figyelmet, ezért a következő évek a rekonstrukciókról szólnak majd. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az induló országos rekonstrukciós program első elemeként a tervezésre biztosítanak forrást azoknak az állami szolgáltatóknak, ahol a legmagasabb a hálózati vízveszteség – közölte az államtitkár. Hozzátette: vannak olyan szolgáltatók, ahol a vízveszteség megközelíti az 50 százalékot.

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy sikeresen lezajlott tavaly az integrációs program, ennek keretében 14, korábban többségi önkormányzati tulajdonú víziközmű-szolgáltató csatlakozott az állami szolgáltatókhoz.

(MTI)

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.