Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Gálát rendezett a női vízilabda-válogatott a világbajnokságon

Szingapúr csapata a vízben is szembesült azzal, hogy a magyar vízilabda mennyivel másabb szint.

Fotó: A gólszerző Rybanska Natasa a női vízilabdatorna csoportkörének 2. fordulójában játszott Szingapúr - Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 6-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar válogatott a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáján: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese kedden a papírformának megfelelően fölényes, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr csapata felett.

A magyarok csütörtökön Ausztrália ellen zárják a csoportkört, annak a meccsnek a győztese közvetlenül bejut a negyeddöntőbe és lesz egy plusz pihenőnapja. A dohai világbajnokságon a magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés, két indulási jog talál gazdára. A második csoportmérkőzésen a 15 fős keretből ezúttal is pihenőt kapott Vályi Vanda, aki egy kisebb könyöksérüléssel érkezett Dohába, mellette ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből. A története első – de nem az utolsó, hiszen 2025-ben házigazda lesz – világbajnokságán szereplő Szingapúr a nyitókörben 32-1-re kapott ki Ausztráliától, és a magyaroktól is hasonló pofonra számíthatott. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az első negyedben a magyarok mindössze két támadásukból nem szereztek gólt, a szingapúriaknak pedig esélyük sem volt bevenni Magyari Alda kapuját, így nyolc perc után 11-0-t mutatott az eredményjelző. A második játékrészben támadásban több hibával játszottak a magyarok, sokáig a rivális „legnagyobb” lehetősége egy félpályás lövés volt, amelynél Magyari higgadtan végignézte, ahogy a labda a jobb kapufán csattant. A félidő vége előtt aztán ötméterest kaptak a szingapúriak, de kimaradt a büntető.

Parádés végeredmény született

A fordulást követően a magyar kapu előtt már Neszmély Boglárka tempózott, de ő nem tudta érintetlenül tartani a hálóját, a rivális a negyedik emberelőnyét sikeresen gólra váltotta. Támadásban továbbra is csak elvétve tudták megakadályozni a gólszerzést a szingapúriak, viszont egy szép akció végén újra betaláltak (29-2).

A játék képe a záró nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.

„Nehéz értékelni a meccset, inkább egy edzésnek fogtuk fel, és a legfontosabb az volt, hogy tudjuk kontrollálni saját magunkat. Szerettük volna, hogy azzal, hogy az ellenfél jóval kisebb ellenállást fejt ki, mint azt megszoktuk, ne őrület legyen a mérkőzésen, hanem egy értelmezhető játékrendszer maradjon meg. Ez tulajdonképpen így volt, a harmadik negyedben még egy kis extrát is tudtunk gyakorolni, várjuk Ausztráliát” – nyilatkozta az MTI-nek Mihók Attila társ szövetségi kapitány.

A szakember megjegyezte, kemény összecsapásra számít csütörtökön: „Jó játékot várok, nagyon fizikális meccs lesz, ez teljesen más szint, számunkra ott kezdődik majd a világbajnokság. Legfőképpen azt várom, hogy higgadtan tartsuk magunkat az eddig megbeszéltekhez, és hogy a védekezésünk megfelelően zárjon és álljon össze.”

(MTI)

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.