Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Visszavonul a Ferencváros legendás edzője

Gerendás György már egy ideje meghozta ezt a döntést, és az utódja is megvan a Ferencvárosnál.

Fotó: Gerendás György, az FTC-Telekom vezetőedzője a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Telekom – Etnikosz mérkőzésen, a Ferencváros népligeti uszodájában 2023. november 25-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az FTC-Telekom Waterpolo női vízilabdacsapatát irányító Gerendás György az idény végén befejezi edzői pályafutását, ezért a következő szezontól Matajsz Márk veszi át a helyét. „Két éve hoztam meg ezt a döntést, amit akkor közöltem a vezetőséggel. Most nem emlékeztetett senki erre, de tartom magam az elhatározásomhoz és ahhoz, amit kimondtam. Nagyon jó érzés lenne bajnoki címmel zárni a karrieremet, de ebben a korban sokkal jobban örül az ember a lányok győzelmének. Ahogy többször láttam őket búskomornak és elkeseredettnek egy-egy zakó után, nagyon szeretném, ha egy ilyen nagy siker után is láthatnám őket” – mondta a zöld-fehér klub honlapján a játékosként olimpiai bajnok szakember, aki február 23-án ünnepli majd a 70. születésnapját.

A Ferencváros szombaton azt is bejelentette, hogy Gerendás György helyét a következő szezontól a jelenleg a Szentest irányító Matajsz Márk veszi át, aki saját bevallása szerint a fegyelemben, a szigorban és az alázatos kemény munkában hisz, de fontosnak tartja a jó hangulatú munkamorált, mert a játékos akkor tud jól teljesíteni, ha jól érzi magát a bőrében. A 45 éves tréner 1997 és 2001 között játszott a fővárosi egyesületben. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

„A pályafutásom legszebb éveit itt töltöttem! Négy szezont játszottam a Ferencvárosban, és sikerült nyernünk bajnoki címet, Magyar Kupát és KEK-et. Utóbbit ráadásul fantasztikus közönség előtt, teltházas mérkőzésen a Komjádiban 3500 nézővel, utána a trófeaátadás a Fradi-Újpest derbi szünetében az Üllői úton 20 ezer szurkoló előtt. Ez így fiatalon, egy vidékről feljött fiúnak olyan élmény volt, ami máig örök, kitörölhetetlen emlék” – mondta Matajsz, aki elárulta, nem hezitált sokat, amikor felkérték a feladatra.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke elárulta, igyekeztek olyan szakembert találni, akinek van kötődése a klubhoz. A Ferencváros hét győzelemmel és egy vereséggel vezeti a női bajnokság alapszakaszát.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.