Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,54 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
460,07 Ft
Bitcoin
63,088 $

3 veszélyeztetett szürke farkas pusztult el, 18 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki

Mindhárom veszélyeztetett szürke farkas ugyanabból a dél-oregoni falkából származott.

Fotó: Unsplash/Milo Weiler
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint egy szövetségi ügynökség 50 ezer dolláros (18 millió forint) ajánlott fel annak, aki információkkal tud szolgálni az ugyanabból a falkából származó három veszélyeztetett szürke farkas halála kapcsán Dél-Oregonban. A beszámolók szerint két szürke farkas nyakörve december 29-én adott le utoljára jeleket.

Az állami vadvédelmi hatóságok azonnal reagáltak, ám végül három elpusztult farkast találtak, kettőt nyakörvvel, egy pedig nyakörv nélkül. A nyakörvvel ellátott farkasok mind a Gearhart Mountain falkából származtak, a hatóságok azonban azt nem árulták el, hogy hogyan pusztultak el az állatok. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Mivel azonban a szürke farkasokat a szövetségi törvény a veszélyeztetett fajokról szóló törvény alapján védi, bántalmazásuk és megölésük is illegálisnak minősül. A hatóságok most minden olyan információért jutalmat adnak, mely letartóztatáshoz, büntetőjogi ítélethez vagy pénzbírsághoz vezet.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.