Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

Veszélyben lehetnek a Facebook és YouTube belépési adatok

Egy nemrég felfedezett vírus a felhasználók tudta nélkül vadászik a Facebook és YouTube-fiókokra.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

A Bitdefender kutatói által felfedezett S1ideload Stealer nevű vírus 2022 óta aktív, és több mint 600 egyedi fertőzésért volt felelős 2022 utolsó felében. A kártevő fertőzött .exe fájlokat használ, amelyek telepítőnek álcázzák magukat, hogy beszivárogjanak a felhasználó számítógépére.

A telepítést követően a S1ideload Stealer a Facebook és YouTube bejelentkezési- és jelszavas hitelesítő adatokat keresi, hogy ellopja a felhasználók fiókjait, és a gépet kriptopénz bányászatra használja a bűnözők számára, jelentősen csökkentve ezzel a számítógép teljesítményét.

Mit lehet tenni ellene?

A Bitdefender csapata azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy soha ne telepítsenek alkalmazásokat vagy programokat ismeretlen forrásból, és különösen a felnőtteknek szóló programoktól tartózkodjanak, ugyanis az esetek többségében ezeken keresztül terjesztik egy .zip fájlba csomagolva.

A S1ideload Stealer telepítése után a háttérben nyitja meg a Google Chrome ablakokat, amelyeken keresztül hozzáfér a lopott fiókhoz, és kommenteket tesz közzé, amelyekben másokat a fertőzött fájl letöltésére ösztönöz.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.