Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Vérző utas miatt hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air Budapestről indult gépe

Sajtóértesülések szerint „ömlött a vér” az utasból.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Blikk információi szerint a csütörtök délután Budapestről Abu-Dzabiba tartó Wizz Air gép fedélzetén filmbe illő eset történt, nem a jó értelemben. Egy kisebb késéssel, 13:00 helyett 13:41-kor indult el a Liszt Ferenc repülőtérről a gép, noha nem a késés volt a pánik oka, hanem egy utas, aki váratlanul rosszul lett.

A fedélzeten ugyanis rosszul lett egy nő, ráadásul ennek semmilyen előjele nem volt. A gép egyik utasa a lapnak nyilatkozva elmondta, hallották, hogy a középkorú hölgy rosszullétre panaszkodott, majd hirtelen elájult. Erre a személyzet megnyugtatta az utasokat, hogy van orvos a fedélzeten, aki ellátja a nőt, csakhogy amikor a nő elkezdett vérezni, kitört a pánik az utasok között.

A lap információi szerint állítólag „az utasból ömleni kezdett a vér”, eközben pedig a személyzet igyekezett nyugodtan kezelni a helyzetet, amin sokat segített, hogy egy orvos is tartózkodott a fedélzeten. Az utaskísérők végül a pilótafülke mögötti mosdót jelölték ki vizsgálószobának, ahol az orvos igyekezett elállítani a vérzést, ám nem járt sikerrel.

Egy szemtanú elmondása szerint „olyan volt, mint egy horrorfilmben, a vér tócsákban állt a mosdóban, a székeken és a folyóson, a hölgy gyerekei sírtak, senki sem tudta, hogy mit lehetne tenni”. Végül a kapitány úgy határozott, kényszerleszállást hajt végre a török fővárosban, Ankarában.

A légiutas-kísérők fekete zacskókkal igyekeztek letakarni a vérfoltokat, noha a lapnak nyilatkozó személy elmondása szerint „mindent ellepett a vér, volt olyan szék, amit később ki is szereltek, mert teljesen átázott a kárpitozása”, a leszállást követően pedig „a török takarítószemélyzet felmosóvödörrel érkezett, így próbálták felmosni a vért”.

A Wizz Air gépét a landoláskor már mentőautó várta, s ők vitték el a vérző nőt, akit rokonai is elkísértek. Sajtóértesülések szerint a négyfős család szilveszterre utazott volna Abu-Dzabiba, ám a nőt pár héttel korábban megműtötték. Vélhetően a műtét utáni heg szakadhatott fel, s ez okozhatta a vérzést.

Frissítés:

A Wizz Air a Liner.hu részére megküldött hivatalos állásfoglalásában tisztázta a történteket. A légitársaság nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük.

„A Wizz Air december 29-i, Budapest és Abu-Dzabi között közlekedő járatát kénytelen volt megszakítani az egyik utas komoly egészségügyi panaszai miatt. A személyzet azonnal a segítségére sietett két fedélzeten tartózkodó orvossal, akik szintén a repülőgép utasai voltak. A Wizz Air munkatársai úgy ítélték meg, hogy a járat átirányítására, az utas mielőbbi kórházba szállítására van szükség, így a nemzetközi szabványnak megfelelő sürgősségi jelzést adták ki. Ezt követően landolt a gép az Esenboğa Nemzetközi Repülőtéren, Ankarában, onnan az utast azonnal kórházba szállították. Személyiségi jogok miatt többet nem árulhatunk el a részletekről.

A Wizz Air személyzete a protokollnak megfelelően járt el. A járat az ankarai leszállást követően folytatta útját Abu-Dzabiba.”

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.