Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Vendéglátók Ipartestülete: jó időben sem volt mindig nagy forgalom az üdülőhelyeken

Kettősséget érzékelt az idei nyári szezonban Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint jól sikerült a szezon, „vannak, akik talpon tudtak maradni”. Ezt a megjegyzést azért tette Kovács László, mert a koronavírus-járvány három és fél éve alatt a vendéglátóhelyek körülbelül 8%-a kényszerült bezárni.

Mint kiderült, ezzel 51 ezerről 47 ezer alá süllyedt a számuk. Az Infostart beszámolója szerint a szakember kifejtette, idén, főként az időjárás miatt, nagyon szélsőséges volt az üdülőhelyi vendéglátás forgalma. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

„Az esős időszakokban nem volt elég vendég ahhoz, hogy minden üzlet tele legyen, de amikor jó idő volt és már lehettek volna, valamilyen oknál fogva – vagy féltek az emberek, vagy többen utaztak külföldre, mint az elmúlt években – akkor sem mindig volt olyan a vendégjárás”

– magyarázta.

Kovács László emlékeztetett, 2020-ban nem lehetett külföldre menni nyaralni, 2021-ben is csak kevesen mertek, és ebben a két évben nagyon nagy volt a terhelés a Balatonnál, nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat, ami felverte az árakat.

„Akik akkor ezzel egy kicsit visszaéltek – a vendég nem felejt és a lábával fizet –, azok nehezebb időszakot éltek meg most, hogy már szabadon lehetett külföldre menni. Akik viszont megbízhatóan, jó minőségben, jó ár-érték arányban dolgoztak, azok nem panaszkodhattak”

– nyilatkozta.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.