Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Véletlenül tudta meg egy székesfehérvári férfi, hogy egész családját átnevezték

A hivatalban azt mondták, az ügyintézés ideje legalább 30 nap, addig azonban a férfi a cége ügyeiben sem tud eljárni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 60 éves Viniczay Zsolt születése óta ipszilonnal írja a nevét, sőt minden iratában így szerepelt, hivatalosan most mégsem így hívják. Mindezt néhány hete tudta meg, véletlenül, miután érkezett egy céges papír – derül ki az RTL Híradó beszámolójából.

„Az tűnt fel, hogy jött egy céges papír, amiben adatváltozásról tájékoztattak, a papír alapos átnézéséből derült ki, hogy a névváltozásról volt szó” Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

– nyilatkozta a férfi, hozzátéve, hogy az anyakönyvi hivatal pontos i-re változtatta a vezetékneve utolsó betűjét, de erről nem tájékoztatta.

Majd azzal folytatta: „Az anyakönyvi hivatalban rögtön fogadtak, tehát ilyen szempontból rendesek voltak. Rövid kérdés-felelek után kiderült, hogy mi az oka a névváltoztatásnak. Kiderítették, hogy a nagyapám, aki 1908-ban született, Viniczaiként, i-vel lett akkor anyakönyvezve”.

Azonnal kérte a neve visszaváltoztatását

Elmondása szerint nagyapja már nagyon régen meghalt, de az ő sírján is ipszilonnal szerepel a neve. Az anyakönyvi kivonatát azért ellenőrizhették, mert unokája házasodni készül. Az anyakönyvi hivatalban azonnal kérte a neve visszaváltoztatását, de azt mondták, hogy az ügyintézés ideje legalább 30 nap.

Addig azonban a cége ügyeiben sem tud eljárni, de a nemrég elhunyt édesanyja hagyatéki eljárásában sem tudja igazolni magát. Emiatt írt egy 3 oldalas levelet a hivatalnak, amiben kifejtette, őt és a családját milyen módon érinti mindez, mivel számos családtagja nevét megváltoztatták.

A Híradó megkeresésére a székesfehérvári anyakönyvi hivatal azt közölte, hogy a konkrét ügyről nem adhatnak hivatalos tájékoztatást, de annyit hozzátettek, hogy 2014-ben vezették be az Elektronikus Anyakönyvi Rendszert, ahova a papíralapú anyakönyvekből folyamatosan töltik fel az adatokat.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.