Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Vasárnap sem lesz túl baráti az időjárás

Össze sem lehet hasonlítani az időjárást a korábbi hétvégékkel, amikor sokan strandolni indultak, ami most egyenesen lehetetlen.

...svg content...Fotó: Unsplash/Noah Silliman
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Nem lehet azt mondani, hogy szép időjárás várna ránk a hét utolsó napján, vasárnap. Az azonban mindenképpen jó hír, hogy a következő hétvégén lényegesen jobb idő lesz, és szép lassan visszatér a nyárias hangulat.

Addig azonban még várnunk kell, és vasárnap több felhő lesz felettünk, viszont az eső, a zápor és a zivatar is visszatér. Ez mindenképpen a rosszabb hírek közé tartozik, különösen azok után, hogy hosszú napokon át abszolúte nyárias időben lehetett részünk.

A gomolyfelhők lassan ellaposodnak, összeesnek, a csapadékgócok száma fokozatosan csökken. Éjjel zömmel az északkeleti harmadban lesznek kevésbé felhős tájak, hajnalban a déli, délkeleti országrészben vastagszik a felhőzet. Emiatt vasárnap már több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte mindenhol, a Nyugat-Dunántúlon több órára kisüt a nap – írja az MTI.

Ott lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan – nagyobb számban a Salgótarján-Szeged-vonal szélesebb sávjában – valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Záporoktól, zivataroktól függetlenül szombaton Sopronnál és a Fertőnél, vasárnap már az Nyugat- és Észak-Dunántúl más részein és az északkeleti tájakon is megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett, kevésbé felhős helyein gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 16 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb idő.

Liner/MTI

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.