Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Üzemanyaghiány késleltette egy gép felszállását a Liszt Ferenc Repülőtéren

Átmeneti készletezési probléma miatt nem tudott időben felszállni egy, az egyiptomi Hurghadába tartó repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Fotó: Unsplash/Alev Takil
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A budapesti reptér tájékoztatása szerint egy Hurghadába tartó járat indulását üzemanyaghiány késleltette péntek reggel. A probléma az Air BP repülőgép-üzemanyag kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési nehézségekből adódott.

Az érintett járat eredeti indulási ideje 6:15 volt, azonban az utasokat többször is tájékoztatták a késésről. Eleinte 7:45-re módosították a felszállás idejét, majd 21:10-re halasztották a járatot. Nem hivatalos információk szerint az utasok csak szombat hajnalban utazhatnak el, és ezt erősíti az is, hogy a reptér honlapján hajnal 5 órai indulással is megjelent egy Hurghadába tartó gép.

Az utasok beszámolója alapján a gép korábban 4000 liter kerozint kapott, azonban a Hurghadába történő eljutáshoz körülbelül 11 000 liter üzemanyagra lett volna szükség. A Budapesti Reptér biztosított szállást az érintett utasok számára, bár felmerültek panaszok a szálláshellyel kapcsolatban.

Az üzemanyag-ellátási probléma nem rendkívüli eset, csütörtökön egy Mallorcára tartó Ryanair járatnak is egy órát kellett várakoznia ugyanezen okból kifolyólag. A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása szerint az érintett cég azon dolgozik, hogy elhárítsa a fennakadást.