Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Berepedezett a Keleti pályaudvar utascentrumának üvegfödéme, körbe kellett keríteni

A MÁV szerint kivitelezési probléma áll a háttérben.

...svg content...Fotó: A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumának üvegteteje 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Repedések miatt kellett körbekeríteni az üvegfödémet a Keleti pályaudvari utascentrumban – tudta meg a Telex a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától. Mint írják, a vasúttársaság szerint az üvegfödém legfelső rétege repedt meg néhány helyen.

De egy külső szakértő szerint az üveg többi rétegének állapota megfelelő. „Az előzetes vizsgálatok alapján a repedést kivitelezési probléma okozza, amit minél előbb javítani kell. Az utasok és a munkatársak biztonsága az elsődleges, nem áll fenn veszélyhelyzet” – áll a MÁV levelében.

„A lezárás a jegykiadó automaták és a peronok megközelítését nem gátolja, a helyreállításig a lezárt területeken tilos keresztülhaladni” – tették hozzá. Mint ismert, a Keleti pályaudvar felújítása 2021 tavaszán kezdődött el, 2023. május elsején pedig átadták a megújult utascentrumot.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy néhány hete a BudapestPiano közölte: a Keleti pályaudvar Lotz-termében lévő közösségi zongorát, valamint a hozzá tartozó széket tönkretették. Emiatt többé már nem lehet őket használatba venni, el kell őket szállítani.

A Facebookon megjelent bejegyzéshez számos fotót mellékeltek a kárról. Ugyanakkor a BudapestPiano némi örömhírrel is tudott szolgálni: tájékoztatásuk szerint hamarosan felújítják a Népligetben lévő zongorát. „Nem adjuk fel” – emelték ki.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.