Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Már utólagos útdíjfizetésre is van lehetőség Magyarországon

Erről a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatott.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) közlése szerint 2024. január 1-től jelentős mértékben átalakult a 3,5 tonna feletti járművekre vonatkozó, a megtett úttal arányosan fizetendő elektronikus útdíjfizetési rendszer (e-útdíj-rendszer, HU-GO rendszer). A változások nyomán ugyanis rugalmasabbá vált az útdíjak utólagos fizetése.

Az utólagos útdíjfizetéshez a NÚSZ Zrt. az első fizetési közreműködői szerződést a Kupon Kft.-vel kötötte meg. Fontos információ, hogy az utólagos útdíjfizetési konstrukciót a HU-GO regisztrációval rendelkező felhasználók igényelhetik, a NÚSZ pedig azt reméli a változástól, hogy e konstrukció segítségével jelentősen javulhat a felhasználók likviditása. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

A prepaid, előre fizetéses konstrukciót használó HU-GO ügyfeleknek fel kell tölteniük egyenlegüket, melynek értéke értelemszerűen folyamatosan csökken az úthasználatuk hatására. Ezzel szemben az utólagos díjfizetési konstrukcióban a fizetési közreműködő pénzügyi felelősséget vállal az ügyfél úthasználatáért, majd hetente kiszámlázza neki a megtett úttal arányos útdíját.

Mindez azt eredményezi, hogy utólag, hetente kell a pontos elszámolás alapján kifizetni az úthasználat díját a fizetési közreműködőnek. A változás másik jelentős előnye az lehet, hogy a jövőben nem fordul majd elő olyan eset, hogy egy ügyfél azért kap bírságot, mert az előre feltöltött összeg elfogyott a számlájáról.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.