Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Jelentősen csökkenhet az utazási idő a BKK új tervezett fejlesztésének köszönhetően

Amennyiben megvalósul a fejlesztés, úgy Budafoktól akár Káposztásmegyerig is járhatnak majd a villamosok az Újbuda–Újpest-villamostengelyen.

Fotó: Depositphotos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Hatalmas tervekkel készült az idei évre a BKK: egy friss közleményben osztották meg az utasokkal, hogy rövidesen megkezdődhetnek a pesti fonódó villamosprojekt II. ütemének előkészítési és tervezési folyamatai, amennyiben pedig a fejlesztés megvalósul, úgy csökkenhet az utazási idő, és Budafoktól akár Káposztásmegyerig is járhatnak majd a villamosok az Újbuda–Újpest-villamostengelyen.

Ez a nagy fejlesztés pedig a teljes budapesti villamoshálózatra nagy hatással lehet: átszállásmentes, kötöttpályás kapcsolat jöhet létre Észak-Pest és Dél-Buda között a Deák Ferenc tér és a Lehel tér között visszaépítendő vágányoknak köszönhetően. A BKK közlése szerint kényelmes és gyors közlekedést lehetővé tevő kötöttpályás kapcsolat valósulhat meg a jövőben, ha megépül az Újbuda–Újpest-villamostengely. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A projekt tervezése hamarosan kezdetét veheti, melynek előfeltétele a BKK által benyújtott, ezt a tervezési projektelemet is tartalmazó támogatási kérelem jóváhagyása. Ezek az első lépések ahhoz, hogy visszatérhessenek a villamosok a Bajcsy-Zsilinszky útra és a Váci út déli részére, s a budapesti villamoshálózat több évtizede hiányzó szakasza visszaépülhessen.

A közleményben rámutattak, a vágányok építése lehetővé tenné, hogy a szerelvények Észak-Pesttől egészen Dél-Budáig közlekedjenek, vonzó közösségi közlekedési lehetőséget nyújtva az utasoknak a belvároson keresztül.

A BKK előzetes várakozásai alapján a rövidebb menetidőnek és az átszállásmentes kapcsolatoknak köszönhetően akár 8-9 ezer új utas is megjelenhet a közösségi közlekedésben, és több ezer, autóval közlekedő válthat a fenntartható közlekedési módra. A BKK egy fotót is közzétett a tervezett projekt kapcsán:

Fotó BKK