Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Az utazni vágyók belefáradtak a várakozásba, a vírus sem tartja őket vissza

Az utazni vágyók belefáradtak a várakozásba, a vírus sem tartja őket vissza

...svg content...Fotó: Unsplash/Danila Hamsterman
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Bár a 3 évvel ezelőtti számokhoz képest még mindig jóval kevesebben mennek el külföldre nyaralni az év elején, de az utazni vágyókat már a vírus sem tartja vissza, belefáradtak a várakozásba.

Az utazási irodák szerint az emberek belefásultak a járványügyi helyzetbe, valamint a koronavírus újabb és újabb hullámaiba, ezért egyre többen foglalnak le utazásokat, így idén forgalmas évre számítanak, az omikron variáns ellenére is. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Termes Nóra, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. hálózati és marketing igazgatója szerint 2019-hez képest jelenleg lényegesen kevesebben utaznak, de ez idén változni látszik, mivel az utazásra készülők kezdenek hozzászokni a helyzethez és elfogadják az új szabályokhoz kötött utazási lehetőségeket.

Kiemelte azt is, hogy 2021-hez képest 2022 elejére sokat változott a helyzet ahhoz képest, hogy szinte minden ország fogad turistákat, bár jelentősen eltérő feltételekkel, de az oltott utazóknak az előírások többsége nem okoz gondot, hogy betartsák és annak megfelelően tervezzenek – írta a Portfolio.

Müller Cecília: „Egyáltalán nem gondolom, hogy ennél a betegségnél létezik nyájimmunitás”

Már 2022 elején nagyon népszerű úti cél lett Dubai, Zanzibár, Mexikó és Dominika is. Két nyugati oltással már a legtöbb esetben lehet utazni külföldre is, de előfordulnak olyanok is, hogy az oltottság mellett PCR vagy vértesztet kérnek, ami nem régebbi 24-48 óránál.

A WizzAir úgy véli, az átoltottságnak és a növekvő utazási kedvnek köszönhetően idén folytatni tudják terjeszkedésüket, emellett folyamatosan figyelik az általuk lefedett 50 ország aktuális szabályozásait. Továbbá támogatják az egységes európai szabályozást, és abban is biztosak, hogy az oltások jelentik a kiutat a pandémiás helyzetből.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.