Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,654 $

UniCredit: a Mastercard Touch Card kártya megkönnyíti a bankolást a látássérültek számára

A bank bejelentette, a látássérült ügyfelei igényeihez alakított Mastercard Touch Card™ kártyára vált.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A bank hétfői közlése szerint a Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden – betéti, hitel- és prepaid – kártyáját Mastercard Touch Card™ kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára.

Az új típusú bankkártya oldalán bevágások találhatók, hogy használói érintéssel is felismerhessék. A bank ESG-elveivel összhangban a kártya újrahasznosított PVC-ből készül; a felületén feltüntetett Mastercard Sustainable Card Badge (Mastercard fenntartható kártya ikon) jelzi a kártya fenntartható voltát. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Rámutattak, Európában több mint 30 millió látássérült ember él; a kártya tervezésekor az volt az elsődleges szempont, hogy támogassa az önállóságukat a bolti vagy online vásárlások során.

Az új funkcióval ellátott kártyák már elérhetőek Olaszországban, és 2024 folyamán fokozatosan válnak elérhetővé a 12 UniCredit leánybanknál – így Magyarországon is – az összes ügyfél számára; ez mintegy 20 millió kártyát jelent.