Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,71 Ft
Euró
392,31 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
63,410 $

Elhunyt a kárpátaljai gránátos merénylet egyik sérültje

Ukrán sajtóinformációk szerint elhunyt a pénteken a kereckei községházban történt gránátos támadás egy 55 éves sérültje, miközben az elkövető visszanyerte eszméletét.

Fotó: unsplash | illusztráció
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a kárpátaljai Kereckén, egy önkormányzati képviselő, Szergej Batrin több gránátot is felrobbantott a testület ülésén, 20 embert, köztük magát is megsebesítve. Most az Ukrayinska Pravda írt arról rendészeti forrásokra hivatkozva, hogy az egyik sérült életét vesztette.

A lap szerint az 55 éves áldozat kritikus állapotban érkezett a kórházba, lábát amputálni kellett és több belső sérülést is kimutattak nála. A többi sérült közül kettőt ápoltak súlyos sérülésekkel, köztük Batrint, aki időközben magához tért. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A képviselő, akinek merényletéről videó is készült, ülés közben érkezett a terembe, majd miután többször megkérdezte, hozzászólhat-e az üléshez, három kézigránátot dobott a szoba közepére. Indítéka egyelőre ismeretlen, de vélhetően egy vitás kérdést próbált így elrendezni.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.