Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,15 Ft
Euró
389,02 Ft
Font
457,37 Ft
Bitcoin
68,610 $

A kínai állami média szerint újraindultak a munkálatok a Budapest–Belgrád vasútvonalon

Meglepő módon a kínai sajtóból derült ki, hogy a korábban szüneteltetett munkálatok most újraindultak.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Telex szúrta ki a kínai állami China Global Television Network május 9-én publikált jelentését, mely szerint újraindultak az építési munkálatok a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszán, miután a kínai-magyar építőcsapat tavaly szeptemberben leállította azokat.

Mivel a projektnek meg kell felelnie az EU által szabványosított biztonsági rendszernek, az építkezés folytatásáról szóló jelentés azt sugallja, hogy megoldódtak az ezzel kapcsolatos problémák. Mint ismert, tavaly szeptemberben derült fény arra, hogy komoly problémák merültek fel a vasútvonal építésével. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

A Budapest-Belgrád vasútvonal fontos biztosító- és vonatbefolyásoló rendszerének kiépítését kínai cégek vállalták, csakhogy korábban még soha nem végeztek kiépítést európai szabványok szerint. Ennek okán pedig felmerült, hogy csak késéssel, vagy egyáltalán nem fogják tudni befejezni a projektet.

Akkori sajtóhírek szerint a kínai szakemberek teljesen felhagytak a munkával, és az építkezés kínai finanszírozása veszélybe került. A beruházás aktuális helyzetéről sem a MÁV, sem az Építési és Közlekedési Minisztérium nem kívánt nyilatkozni a sajtónak, csupán egy közleményt adtak ki.

A közleményben szűkszavúan közölték, hogy a Budapest–Belgrád projekt magyarországi szakaszán a vállalkozói konzorcium „ütemezetten és folyamatosan végez kivitelezési munkálatokat”.

Szijjártó Péter Karácsony Gergelyről: „Az embereknek fullra elegük van ebből”

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt látja, hogy Karácsony Gergely szerint mindenki hibás, csak ő nem, hiába Budapest főpolgármestere.