Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
53,579 $

Újra lecsapott az Iszlám Állam, 11 ember vesztette életét egy útmenti támadásban

Csütörtök este, Irak keleti részén történt a terrortámadás.

Fotó: MTI/EPA
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő

Tizenegy civil meghalt, többen pedig megsebesültek az ISIS által elkövetett robbantásos és fegyveres merényletben Irak keleti részén – közölte az iraki belügyminisztérium. A támadás a Bagdadtól mintegy 100 kilométerre fekvő Diyala tartománybeli Muqdadiyahban történt.

Beszámolók szerint egy közút közelében elrejtett bomba robbant fel, majd fegyveresek tüzet nyitottak a mentőkre és a járókelőkre. A merénylet egy helyi képviselő rokonai ellen irányult. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

A belügyi források szerint egy kisbusz volt a célpont, melyet két házi készítésű bombával robbantottak fel. A járműben ülők egy választási gyűlésről érkeztek – számolt be róla az Al Jazeera.

A fegyveresek között több mesterlövész is volt, akik elmenekültek a helyszínről. Muthana al-Tamimi, Diyala kormányzója elítélte a támadást, mint az ISIS harcosainak „gyáva akcióját”, felszólítva a biztonsági erőket „éberségük fokozására”.

Nechirvan Barzani, az északra fekvő kurd régió elnöke szerint a támadás „azt bizonyítja, hogy a terrorizmus továbbra is valós fenyegetést és kihívást jelent”. Barzani szerint minden erejükkel azon kell lenniük, hogy szembeszálljanak a hasonló támadásokkal.