Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Az Újbuda–Újpest-villamostengely fejlesztéséről kérdezi az embereket a BKK

Az érintettek megoszthatják észrevételeiket és javaslataikat is.

...svg content...Fotó: BKK
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BKK hétfői közlése szerint a BKK az Észak-Pest és Dél-Buda közötti átszállásmentes villamoskapcsolatról társadalmi egyeztetés keretében indít kérdőívet: az érintettek mindamellett, hogy kitöltik a kérdőívet, a BKK Agóra utcafórumain is megoszthatják észrevételeiket, javaslataikat a pesti fonódó villamoshálózat II. ütemének tervezéséről.

A társaság megosztotta, a társadalmasítás keretében az érintett területen lakók, dolgozók és közlekedők is elmondhatják véleményüket, illetve a szakemberek az érintett területeken működő vállalkozások igényeit, észrevételeit is figyelembe veszik. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Emlékeztettek, az Újbuda–Újpest-villamostengely projekt részeként új, átszállásmentes közösségi közlekedési kapcsolat jöhet létre Észak-Pest és Dél-Buda között, miközben a budapesti belváros kötöttpályás közlekedési lehetőségei is javulhatnak a BKK tervei szerint.

Fotó BKK

Mindemellett csökkenhet az átszállások száma és az utazási idő, valamint javulhat a szolgáltatás kiszámíthatósága is. A május 31-ig tartó társadalmi egyeztetés keretében a BKK kérdőívében elsősorban a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között megépülő új villamospályával, -megállókkal és azok környezetével kapcsolatos utasigényeket mérik fel.

A BKK Agóra utcafórumok keretében az érintettek személyesen is elmondhatják véleményüket a projektről. A társaság munkatársai az alábbi időpontokban és helyszíneken várják az észrevételeket:

  • 2024. április 23. (kedd) 16:00–18:00: Nyugati pályaudvar
  • 2024. április 29. (hétfő) 16:00–18:00: Deák Ferenc tér
  • 2024. május 13. (hétfő) 16:00–18:00 Újpest-központ
  • 2024. május 15. (szerda) 16:00–18:00 Lehel tér