Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Újabb lépést tesz a fenntarthatóság irányába a Tesco, ami még balul is elsülhet

Az RBC attól tart, hogy a vállalat esetleg arra használja fel mindezt, hogy a vásárlók számára ne tegye könnyen hozzáférhetővé a lényeges termékinformációkat.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Tesco nemrégiben kötelezettséget vállalt arra, hogy az üzletekben működő pékségeiben lecseréli vagy eltávolítja az olyan termékek csomagolásának egy részét, mint a kenyér, a fánkok és a sütemények, a Real Bread Campaign (RBC) pedig üdvözölte ezt a lépést.

Az etikus pékipar mellett elkötelezett szervezet már korábban is arra kérte a céget, hogy csökkentse a frissen sütött termékeihez használt csomagolások teljes mennyiségét, mindemellett aggodalmukat is kifejezték a döntés kapcsán. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Elsősorban attól tartanak, hogy a Tesco esetleg arra használja fel mindezt, hogy a vásárlók számára ne tegye könnyen hozzáférhetővé a lényeges termékinformációkat – derül ki a Grocery Gazette beszámolójából.

Az összetevőket tartalmazó információk nagyon fontosak

A brit törvények kimondják, hogy a márkák és gyártók kötelesek feltüntetni az összetevők és adalékanyagok teljes listáját az élelmiszerek csomagolásán, azonban a csomagolás nélkül árusított élelmiszerek – például egy kenyér – esetében már más a helyzet.

Ilyenkor ugyanis a kiskereskedőknek csak allergénre vonatkozó nyilatkozatot kell tenniük, ezért az RBC levélben fordult a vállalathoz, hogy megerősítést kérjen, a Tesco hajlandó önként feltüntetni a teljes összetevőlistát a csomagolatlan pékáruk esetében is.

A Real Bread Campaign koordinátora, Chris Young elmondta, miszerint üdvözölnek minden olyan gyártót vagy kiskereskedőt, amely fenntarthatóbb alternatívákat talál az egyszer használatos műanyag helyett, és csökkenti a kenyér vagy ipari kenyértermékekhez használt csomagolások teljes mennyiségét.

Ennek ellenére ő is aggódott amiatt, hogy a cég esetleg úgy dönt, nem tünteti fel a polcokon a fontos összetevőket tartalmazó információkat, holott véleménye szerint erre nagy szükség van, mivel manapság sokaknak gondot jelenthet arról tájékozódni, hogy egy adott termék miket is tartalmaz.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.