Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,15 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
64,038 $

Új traffipaxot mutattak be, több mint 2 kilométerről is képes kiszűrni a gyorshajtókat

A csodatraffi lesz a gyorshajtók legrosszabb rémálma.

MTI Fotó: Varga György A kép illusztráció.
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kreszvaltozas.hu friss beszámolójából derült ki, hogy Norvégiában a rendőrök hamarosan egy teljesen új, LaserCam 4 névre hallgató, lézeres elven működő mérőműszert kezdenek majd használni, hogy kiszűrjék vele a gyorshajtókat. Összesen 200 ilyen új eszközt vásároltak, melyekkel garantáltan könnyebb lesz a gyorshajtók kiszűrése.

Az új lézeres sebességmérőben egyebek mellett egy olyan kamera is található, mely a célterületet mutatja, lehetővé téve a mérések minőségbiztosítását. A kamera képpel vagy videóval is dokumentálja a mérést, a műszerben használt algoritmus pedig nagyon pontos eredményeket ad. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

A norvég rendőrség közlése szerint az új lézer hatótávolsága lényegesen jobb, mint a korábbi berendezéseké: maximális mérési távolsága ugyanis nem kevesebb, mint 2,4 kilométer. Ugyanakkor a megbízhatóság és pontosság érdekében a norvég rendőrség 30-500 méteres mérési távolságot választott.

Úgy vélik ugyanis, hogy a rövidebb távolságok mérése nagyobb kapacitást jelent a sűrűn lakott területeken és az iskolák közelében. A helyi rendőrség megállapítása szerint évente 24 halálos balesettel lenne kevesebb Norvégiában, valamint kevesebben sérülnének meg súlyosan, ha mindenki betartaná a sebességkorlátozásokat.