Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,760 $

Új csalási forma jelent meg a Steam-en

A Steam családi megosztás funkcióját érintő új átverés jelent meg, amelyben csalók átveszik az irányítást a felhasználók fiókjai felett, és váltságdíjat követelnek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Komarov Egor 🇺🇦
Konzol/Videójátékok

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Steam-felhasználók egy kifinomult átverésről számoltak be, amely a platform újonnan bevezetett családi megosztás funkcióját veszi célba. A funkciót eredetileg arra tervezték, hogy a felhasználók megoszthassák a játékokat a barátaikkal és családtagjaikkal, ám ezt most csalók arra használják, hogy blokkolják az egyes fiókokat, hogy aztán váltságdíj megfizetése ellenében adják vissza jogos tulajdonosaiknak.

Az átverés úgy működik, hogy az elkövetők meghívják a gyanútlan Steam-felhasználókat, hogy csatlakozzanak egy családi csoporthoz, ösztönzésként pedig ingyenes hozzáférést kínálnak a játékokhoz. Amint a felhasználó csatlakozik a csoporthoz, a csaló, aki a csoport beállításaiban „szülőként” határozza meg magát, szülői felügyeletet szerez a fiók felett, ami magában foglalja a hozzáférések korlátozását, és gyakorlatilag kizárja a felhasználót a saját fiókjából. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

Az átverés áldozatai ezt követően nehéz helyzetben találják magukat, mivel a csaló váltságdíjat követel a fiók elérhetővé tételéért. A helyzetet bonyolítja, hogy amennyiben az áldozat a Steam technikai támogatásához fordul segítségért, akkor eltávolíthatja ugyan magát a családi csoportból, ám olyan korlátozással kell szembenéznie, amely egy évig nem engedi, hogy más családi csoporthoz csatlakozzon.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.