Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,74 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
456,98 Ft
Bitcoin
68,589 $

Két tűzoltó is megsérült a rákosrendezői tűz oltása közben

Összesen több mint ötven tűzoltó harcolt a lángokkal.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, hatalmas lángok csaptak fel Budapest XIV. kerületében: vasúti talpfák égtek Rákosrendező állomásnál a Teleki Blanka utca felőli oldalon. Egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része kapott lángra, ami miatt a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Az állomást teljesen áramtalanították, és egy időre le is állították a vasúti forgalmat, miközben a szakemberek folyamatosan azon dolgoztak, nehogy még nagyobb baj történjen. A HVG most arról ír, hogy két tűzoltó megsérült az oltás közben, mert túlzott hőterhelést kaptak. A lap ezzel kapcsolatban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is megkereste. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

Onnan a következő válasz érkezett: „Az oltási munkálatok közben két tűzoltó a mentőszolgálat megállapítása szerint könnyebb égési sérüléseket (bőrpír) szenvedett, nem kellett helyszíni ellátásban részesíteni őket, szolgálatban maradhattak”. Mindezt az Országos Mentőszolgálat is megerősítette, mondván, a helyszínen „mentőellátásra nem került sor”.

Emellett arra is fény derült, hogy a tűzoltók több emelet magasra felcsapó lángokkal küzdöttek, végig azon igyekezve, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését a lakóépületek felé. Az oltásban összesen több mint ötven tűzoltó vett részt és tizenkilenc járművel dolgoztak. Jelenleg is a talpfák szétbontásán és oltásán tevékenykednek, munkájukat pedig munkagépek segítik.