Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Tűz ütött ki felújítás közben egy isztambuli szórakozóhelyen, legkevesebb 29 ember életét vesztette

Egyelőre nem tudni sokat a tragikus baleset körülményeiről, rengeteg ember életét vesztette.

Fotó: EPA/ISTANBUL FIRE DEPT.
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a helyi hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy tűz ütött ki egy isztambuli éjszakai klubban kedden felújítás közben, melynek következtében legkevesebb 29 ember életét vesztette, egy embert pedig kórházban kezelnek. A hatóságok azt is megosztották, hogy több embert, köztük a klub vezetőit is őrizetbe vették kihallgatás céljából.

Az isztambuli kormányzó hivatalának beszámolója szerint a felújítás miatt bezárt Masquerade éjszakai klub egy 16 emeletes lakóépület földszintjén és alagsorában volt a Besiktas negyedben, a Boszporusz által kettészelt város európai oldalán. A felújítás során keletkezett tüzet már eloltották.

Davut Gul kormányzó a helyszínen újságíróknak elmondta, hogy a tűz okát még vizsgálják, és az áldozatok feltehetően a felújítási munkálatokban vettek részt. Yilmaz Tunc igazságügyi miniszter később megosztotta, a hatóságok öt embert vettek őrizetbe kihallgatás céljából, köztük a klub vezetőit és egy, a felújításért felelős személyt.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.