Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Trump azt állítja, a kedvéért Putyin hazaengedi az orosz börtönben lévő amerikai újságírót

Az ismét elnöki székért pályázó Trump nagy ígéretet tett a közelgő választások előtt.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében pere újabb tárgyalási napján, 2024. április 22-én. Trump ellen Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat 2023-ban. MTI/EPA/AFP pool/Angela Weiss
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Donald Trump volt amerikai elnök azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az iránta érzett tiszteletből szabadon fogja engedni az orosz börtönben fogva tartott amerikai újságírót, Evan Gershkovicsot.

A Truth Social platformon nemrég közzétett bejegyzésében Trump kijelentette, hogy Gercskovicsot, a Wall Street Journal újságíróját röviddel a november 5-re tervezett amerikai elnökválasztás után szabadon engedik. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„A Wall Street Journal Oroszországban fogva tartott tudósítóját, Evan Gershkovicsot szinte a választások után azonnal, de még biztosan a hivatalba lépésem előtt szabadon engedik. Otthon lesz, biztonságban, a családjával. Vlagyimir Putyin az irántam érzett tiszteletből, szabadon fogja engedni, de csak miattam fogja ezt megtenni, ráadásul mindezt úgy, hogy semmit sem fogunk fizetni.

Gerskovicsot 2023 márciusában kémkedés vádjával vették őrizetbe Jekatyerinburgban, jelenleg pedig egy moszkvai börtönben tartják fogva. Letartóztatása jelentős nemzetközi figyelmet kapott, szabadon engedését már az amerikai kormány és több nemzetközi szervezet is követelte, ám eddig nem jártak sikerrel.