Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Tömeges elfogásokat hajtott végre a rendőrség Budapesten, volt aki évek óta bujkált

A körözési akció sikeres volt, rövid időn belül tucatjával fogtak el bűnözőket, akikre börtönbüntetés vár.

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség február 5. és 19. között szervezett körözési akciót, melynek részeként célzott ellenőrzéseket tartottak, és körözött személyeket kutattak fel, majd fogtak el. A polgárőrség szintén részt vett az akcióban, segítettek azt. A két hét alatt összesen 63 embert fogtak el a rendőrök, akik már nincsenek szabadlábon.

Összesen mintegy 14 év letöltendő szabadságvesztés és 2,8 millió forint befizetendő pénzbírság matt körözték ezeket az embereket. Az egyik körözött személyt, akit a XX. kerületben fogtak el, csalás miatt 7 éves börtönbüntetés elől bujkált 2021 óta, míg egy másik férfit 2022 óta kerestek egy 40 milliós lopási ügyben. A bűncselekményt elkövetőt Budapest VI. kerületében fogták el. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az egész városra kiterjedő kéthetes akciót a budai rendőrkapitányságok február 20-án folytatták az I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületben, ahol további 26 embert fogtak el. Az ellenőrzés kiterjedt a tömegközlekedési járatokra is. Volt, akit bírósági vagy rendőrségi eljárásban köröztek, másoknak már büntetés-végrehajtási intézetbe kellett volna vonulnia, és volt, akit bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök – írja a rendőrség.