Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Segítségnyújtás címszóval beült egy autóba, majd kilopott belőle 800 ezer forintot a sükösdi férfi

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit a sükösdi férfi elkövetett felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt.

Fotó: Unsplash/Jamie Street
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Érinthetetlennek érezhette magát az a sükösdi férfi, aki korábbi büntetéseinek próbaideje alatt hat bűncselekményt is elkövetett. Végrehajtandó börtön várhat rá cselekményei nyomán. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a vádirat alapján a többszörösen büntetett sükösdi férfi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt, amikor is amfetamin fogyasztást követően, 2023. június 16-án, délután, egy jármű utasaként a bajai rendőrök igazoltatták és a vizeletében a kábítószert kimutatták.

A férfi aztán több mint egy hónappal később, 2023. augusztus 25-én autójával közlekedve megállt egy műszaki okok miatt az út szélén parkoló autó mellett és segítségnyújtás címén beült a sértett autójába, hogy beindítsa azt. Csakhogy eközben kihasználta, hogy a bajba került autós épp nem figyelt, s a hátsó ülésen lévő nylontáskából ellopta a benne lévő 800 ezer forint készpénzt. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Ha ez nem lenne elég, a férfi Sükösdön rendszeresen úgy közlekedett, hogy járművére más gépkocsikra kiállított rendszámtáblákat helyezett fel. Egy hónappal ezután pedig, hogy újabb ítéletében a bíróság ismét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a férfi 2023. október 21-én délután az édesanyját bajai otthonában szidalmazta és bántalmazással fenyegette, a nő férjét pedig többször ököllel megütötte és megrúgta.

Amikor a nő kimenekült az utcára, a férfi még oda is követte, sőt, a felesége védelmében fellépő férjjel az utcán össze is verekedett. Az ügyészség a férfit lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette mellett kábítószer birtoklás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi két, próbaidőre felfüggesztett büntetését is utólag végre kell hajtani. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.