Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Tetőablakon mászott be lopni a budapesti Pókember, 2,5 millió forintos kárt okozott

A fiatal férfi több lakásba is bejutott, s az ingatlanokból összesen több mint 2,5 millió forint értékben emelt el értéktárgyakat.

Fotó: Unsplash/Gwendal Cottin
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Akár börtönbe is mehet az a 22 éves férfi, aki több budapesti ingatlanba is besurrant, majd az ingatlanokból különböző értéktárgyakat lopott el, összesen több mint 2,5 millió forint értékben. A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfival szemben, aki két helyszínre is besurranva lopott értékeket.

A vádirat alapján a férfi 2023. október 14-én átmászott egy XXII. kerületi családi ház kerítésén, majd a csukott, azonban kulcsra nem zárt bejárati ajtón keresztül besurrant: az ingatlanból karórákat, laptopot és pénztárcákat lopott el. Itt azonban nem állt meg, másnap ugyanis egy VI. kerületi, 4. emeleti lakásba is bemászott a résnyire nyitva hagyott tetőablakon keresztül és onnan ugyancsak ékszereket, valamint pénztárcákat zsákmányolt. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A vádirat szerint a lopásokkal a férfi több mint 2,5 millió forint kárt okozott összesen 6 személynek, ami csak kisebb részben térült csak meg, miután az ellopott tárgyak egy részét a férfitől és egy zálogházból sikerült lefoglalni. Az egyenruhásoknak egy napra volt szükségük ahhoz, hogy azonosítsák és elfogják a besurranó tolvajt, aki jelenleg is letartóztatásban van.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 6 rendbeli lopás bűntette és vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, vádiratában pedig börtönbüntetést indítványozott, továbbá azt, hogy a bíróság a megszerzett zsákmány erejéig alkalmazzon a vádlottal szemben vagyonelkobzást. Az alábbi videón a tolvaj látható az egyik lakásban:

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Erősödéssel indult a forint napja szerda reggel

Újabb erősödéssel nyitott a forint egy napot, ezúttal szerda reggel, ami a jobb hírek közé sorolható.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.